חברות שנתית
באגודה הישראלית לאסטרונומיה

חברות שנתית משפחתית100₪

החברות באגודה היא משפחתית (מדרגה ראשונה, עד 4 אנשים)
החברות תקפה לשנה מיום ההצטרפות / החידוש.
אם חידשתם את חברותכם לפני תום התקופה, תחודש החברות לשנה נוספת.

האגודה הישראלית לאסטרונומיה היא אגודה ללא כוונת רווח אשר כלל הפעילות בה מתבצעת בהתנדבות וללא קבלת תמורה. האגודה מהווה בית לחובבי האסטרונומיה ושוחרי המדע בארץ, ומטרתה היא הפצת מדע האסטרונומיה בארץ. חברי האגודה בהיותם חברים תומכים בפעילות האגודה וחלקם אף לוקחים חלק פעיל בקידום מטרותיה.

טופס הרשמה לאגודה

משתמש קיים

זכויות חברי האגודה

הרצאות ימי חמישי

 חברי האגודה ובני משפחותיהם זכאים לכניסה בחינם להרצאות האגודה בנושאי אסטרונומיה, חלל ומדעים קרובים מפי מיטב המרצים בארץ הנערכות בדרך כלל אחת לשבועיים במצפה הכוכבים בגבעתיים - בימי חמישי בשעה 21:30 (לאחר הפעילות הרגילה של מצפה הכוכבים).

ערבי קהל במצפה הכוכבים

חברי האגודה זכאים לכניסה בחינם למצפה הכוכבים גבעתיים, מצפה הכוכבים פתוח בימי חמישי (ובקיץ גם בימי שלישי) מהשעה 19:30 להרצאת היכרות עם עולם האסטרונומיה, ביקור בפלנטריום ותצפיות בטלסקופים על הנראה באותו יום. מומלץ להגיע מידי שלושה חודשים שכן האובייקטים הנראים בשמיים מתחלפים ואובייקטים חדשים נראים - ביניהם כוכבי הלכת צדק, שבתאי ומאדים, ערפילית אוריון הגדולה, צבירים פתוחים, כוכבים כפולים וכמובן הירח.

תצפיות אסטרונומיות

 
חברי האגודה ובני משפחותיהם זכאים להנחה משמעותית בהזמנת מקום לתצפית שטח אסטרונומית המתקיימת אחת לחודש. ההגעה לתצפית באוטובוסים היוצאים מאזור המרכז, והתצפית עצמה מתקיימת בתנאים המצויינים הקיימים בנגב. במהלך התצפית עורכים חברי האגודה תצפיות על עבר גרמי השמיים השונים בטלסקופים של האגודה ושל חברי האגודה, ואלו מלווים בהסברים. הסברי שמיים ניתנים לאורך הערב על מנת להכיר את קבוצות הכוכבים והאובייקטים הבולטים. התצפיות מומלצות לאלו הרוצים הסברים ועזרה בשימוש בטלסקופ חדש, או פשוט מסגרת נוחה וחברתית לתצפיות.

מופעי פלנטריום בפלנתניה

חברי האגודה זכאים לכניסה בהנחה להקרנות הפלנטריום בפלנתניה במהלך כל השנה- כניסה בעלות 25 שקלים בלבד (במקום 45 ש"ח). ההנחה לחבר אגודה אחד + מלווה. (לא כולל אירועים מיוחדים וחגים). הכניסה לפלנתניה באירועים המתקיימים מידי חודש בימי רביעי על ידי האגודה, ללא עלות לחברי האגודה.
פרטים נוספים על הפעילות באתר הפלנתניה

פעילויות במתחם VPLANET
נוף הגליל

חברי האגודה זכאים לכניסה בהנחה לפעילויות אסטרונומיה במתחם V-PLANET  במהלך כל השנה- כניסה בעלות זהה לתושב העיר בהתאם לפעילות. המתחם כולל פלנטריום דיגיטלי, כיתה מעוצבת ומתחם הפעלות מיוחד. מידי חודש בימי שלישי מקיימת האגודה בשיתוף VPLANET אירוע מיוחד הכולל הרצאות, מופעי פלנטריום ותצפיות - הכניסה לאירועים אלו בחינם לחברי אגודה
פרטים נוספים על הפעילויות באתר VPLANET

ערבי עיון מיוחדים

בנוסף להרצאות השוטפות מתקיימים מדי פעם תצפיות מיוחדות וערבי עיון רבעוניים, או כאלה הקשורים לאירועים אסטרונומיים מיוחדים, למשל: מטרות מטאורים, ליקויי חמה וליקויי ירח, הופעת כוכבי שביט ומשימות מיוחדות לחלל (כגון רכבי מאדים, גשושית הויגנס על שבתאי, חלליות המגיעות לשביטים ועד למשימות מאויישות) , הכניסה לחברי האגודה ובני משפחותיהם לאירועים אלה היא בחינם.

הכנס השנתי

אחת לשנה - מתקיים הכנס השנתי של האגודה אשר הכניסה אליו הינה ללא תשלום לחברי האגודה ובו מרוכזות מספר הרצאות מפי מיטב המרצים והפעלות בנושאי אסטרונומיה וחלל, בהמשך נערכת הישיבה השנתית של האגודה ובה נבחר הועד לשנה הבאה.

קורסי Online

חברי האגודה זכאים לגשת לתוכן מיוחד באתר האגודה הכולל: קורסי אסטרונומיה online ללא תשלום: מבוא לאסטרונומיה ומבוא לצילום אסטרונומי

השאלת טלסקופ

חברי האגודה מהשנה השנייה זכאים להשתתף בתוכנית השאלת הטלסקופים ולהשאיל טלסקופ 8" לכל אירוע.
להשאלה ולפרטים נוספים ניתן לשלוח מייל לכתובת 

 telescope@astronomy.org.il 

התנדבות באגודה

האגודה הישראלית לאסטרונומיה הינה אגודה התנדבותית - כלל הפעילות המתבצעת בה מתבצעת בהתנדבות מלאה.

כל מתנדב באגודה תורם מזמנו לקידום מטרותיה של האגודה - קידום אסטרונומיית החובבים בארץ וחשיפת הדור לנפלאותיה של האסטרונומיה.

 מתנדבי האגודה אינם רק פרופסורים ודוקטורים בתחום - כל אחד יכול לתרום לפי יכולותיו, נסיונו והזמן העומד לרשותו. ניתן להתנדב באירועים שונים אשר האגודה מקיימת כגון תצפיות לקהל הרחב, כנסים וכו', וכן להתנדב בנושאי מנהלה שונים באגודה.

מתנדבי האגודה מוזמנים לכנסים והכשרות מיוחדות המיועדים עבורם. רבים מן המתנדבים מעידים כי ההתנדבות והפעילות באגודה תורמת להם ומעשירה אותם הרבה מעבר למה שחשבו כאשר הצטרפו.

רוצים להתנדב אצלנו? עברו לטופס ההתנדבות
נשמח לראותכם באירועי האגודה מפיצים את האהבה לאסטרונומיה.

מוסדות האגודה

ועד האגודה הינו הגוף האחראי לניהולה השוטף והתקין של האגודה הישראלית לאסטרונומיה. בוועד חברים עד 10 חברי אגודה אשר נבחרים על ידי חברי האגודה בעת האספה הכללית מדי שנה.

כיום פעילים חברי הועד הבאים:
גברת מיכל לוינשטיין
מר נדב רוטנברג
מר שלמה קונה
מר אהרון בוך
מר רוברט ברון

מר עמרי כץ
מר אורי דניאל
מר רן לבנה
ד"ר עדי אמסטרדם
מר ברק בנדר




ועדת ביקורת נבחרת מידי שנה על ידי האסיפה הכללית וכוללת שני חברים

תקציב האגודה ממומן ממסי חברי האגודה בלבד, ללא תמיכה ממשלתית או ציבורית.

כיום פעילים בוועדת ביקורת:
הגב' בן נתנאל
הגב' ענת אידלסון
מר עידו בראון
מר בן קסטוריאנו


מידי שנה מתקיים כנס שנתי של חברי האגודה הישראלית לאסטרונומיה אליו מגיעים חברי האגודה מכל רחבי הארץ. חלקו הראשון של הכנס מתוכנן  בדרך כלל כיום עיון עם הרצאות של מיטב המרצים מהאקדמיה, העוסקות בנושאים העומדים ברומו של עולם האסטרונומיה.

חלקו השני של הכנס מוקדש לדיון על פעילות האגודה, ובו גם נבחרים  חברי ועד חדש לאגודה שינהלו את האגודה בשנה הבאה וחברי ועדת הביקורת. כל חבר מעל גיל 18 ששילם את דמי החבר יכול לבחור ולהיבחר לוועד האגודה או לועדת הביקורת שלה. 

ההיסטוריה של האגודה

ההחלטה להפוך את האגודה לארצית נתקבלה ב-1953, בלשכת נשיא המדינה ובחסות ראש הממשלה דאז, דוד בן גוריון

לוגו האגודה הישן
לוגו האגודה - אז והיום
האגודה הישראלית לאסטרונומיה נוסדה כאגודת חובבים ב-28 למאי שנת 1951 ע"י קבוצת חובבי אסטרונומיה שעלו מגרמניה וצ'כיה, ביניהם ד"ר היילברונר ודר' זייציק. דר' זייצ'ק שימש כיו"ר האגודה הראשון והמשיך בפועלו זה במשך שנים רבות עד פרישתו מטעמי בריאות.

 

ההחלטה להפוך את האגודה לארצית נתקבלה ב-1953, בלשכת נשיא המדינה ובחסות ראש הממשלה דאז, דוד בן גוריון, במטרה לקדם את ידע האסטרונומיה ומדעים נלווים במדינת ישראל המתגבשת.
בשנת 1953 הכשירה האגודה מצפה כוכבים בשכונת טלביה שבירושלים ופנתה להקמת סניפים בכל רחבי הארץ - ת"א, רמת גן, חיפה והגליל. סניפים אלה אינם פעילים עוד וסניפים אחרים הוקמו במקומם. מאז ועד היום נעשות כל פעילויות החברים באגודה בהתנדבות מלאה.
לאגודה הוקצה אז שטח אדמה בגבעת רם בירושלים ע"י מנהל מקרקעי ישראל, במתחם שיועד אחר כך לפיתוח האוניברסיטה העברית. במתחם הנ"ל נבנה בשנת 1956 פלנטריום לשימושה הבלעדי של האגודה, בעזרת תרומה של משפחת ויליאמס, ממנהלות בנק פלשתינה (לימים בנק לאומי). 
עקב האטה זמנית בפעילות האגודה ומעבר מרכז הכובד של הפעילות לגבעתיים, השתלטה האוניברסיטה העברית בשנת 1986 על מבנה הפלנטריום שנמצא כבר באותה שעה בתוך שטח האוניברסיטה המתרחבת. ההשתלטות כללה גם את הטלסקופ של אלברט אינשטיין שהועבר לאגודה ב-1962 מבית הספר "בן שמן". האוניברסיטה הפכה את רוב מבנה הפלנטריום לשטח משרדים, דבר שהביא את האגודה הישראלית לאסטרונומיה ואת משפחת התורם, מר ויליאמס, להגיש שתי תביעות משפטיות נגד האוניברסיטה העברית (8514/90, 1574/98) להחזרת הפלנטריום לניהול האגודה ולפעילות אסטרונומית. למרבה הצער, נפסק כי למרות ההשתלטות הכוחנית של האוניברסיטה יישאר המצפה כרכושה. כיום לאגודה אין משאבים להמשך המערכה והמצפה בגבעת רם אינו משמש למטרה שלשמה נתרם.
 
בשנת 1967, לאחר מלחמת ששת הימים, חנכה האגודה מצפה כוכבים בגוש דן. גבעתיים נבחרה כמקום מועדף בגלל גובהו של המקום שהוקצה למצפה מעל פני הים ומרחקו מלחות הים. המצפה הוקם בכספי העירייה, האגודה ותרומות מחו"ל, שגייס מנהל המצפה דאז, אינג' יוסף פוקס.
 
יושבי הראש של האגודה שימשו לפעמים גם כמנהלי המצפה, ביניהם: חיים לוי, ד"ר נוח ברוש, אילן מנוליס ויגאל פת-אל, אשר שימש כיושב ראש האגודה וכמנהל המצפה קרוב ל-20 שנה.
 
פעילות האגודה התמקדה ומתמקדת בהפצת האסטרונומיה בקרב הציבור הרחב בישראל. מטרה זו מושגת באמצעות ארגון כינוסים, קורסים, הרצאות ותצפיות לקהל הרחב. בימיה הראשונים הפיקה האגודה את מגזין "כל כוכבי אור" שמאוחר יותר שונה שמו ל-"אסטרונומיה". מגזין זה היה היחיד מסוגו בעברית ובעידן בו האינטרנט היה בתחילת דרכו, היה מגזין זה הדרך הבלעדית של חובבי אסטרונומיה להתעדכן בחדשות ובעדכונים בתחום האסטרונומיה והמדעים הקרובים. הוצאת החוברת הופסקה בשנות האלפיים המוקדמות וכיום האינטרנט משמש את התחליף הטוב ביותר לכל חובב אסטרונומיה מתחיל ומנוסה אחד. 

פעילות האגודה התמקדה ומתמקדת בהפצת האסטרונומיה בקרב הציבור הרחב בישראל

Image
פלנטריום וויליאמס
Image
חנוכת מצפה הכוכבים גבעתיים, 1967
 בשנת 1995 הגיע מצפה הכוכבים גבעתיים לשיא עולמי בתצפיות בכוכבים משתנים בהובלת  מר עופר גבזו, ממדריכי המצפה.  שיא זה הוכר ע"י האגודה העולמית לתצפיות בכוכבים משתנים AAVSO.

בשנות ה-2000 התחילה האגודה לאגד מצפי כוכבים שונים ופלנטריומים שקמו בארץ והיא משמשת עבורם מרכז הדרכה ומקום מפגש של מנהלי מצפים אלו. האגודה מקיימת פרוייקטים משתפים עם מצפים ברחבי הארץ בשיתוף חובבי אסטרונומיה ובתמיכת סוכנות החלל במשרד המדע - ביחד מקיימים תצפיות ואירועי הדרכה המוניים בנושאי אסטרונומיה מידי שנה.
 
מאז ומתמיד היוותה האגודה הישראלית לאסטרונומיה בשיתוף פעולה עם המצפה בגבעתיים מעמודי התווך בהכשרת הון אנושי לעתיד מדע האסטרונומיה ומדעים קרובים בארץ.
כנראה שעוד הרבה יישמע מאותה אגודה שהתחילה פעם מקומץ חובבי אסטרונומיה והפכה למה שהיא כיום.

התחברות חברי אגודה